Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πώς οι νέοι παίκτες στο ρεύµα εξαφανίζουν την κυριαρχία της ΔΕΗ
[Capital]: Πώς οι νέοι παίκτες στο ρεύµα εξαφανίζουν την κυριαρχία της ΔΕΗ

[Capital]: Πώς οι νέοι παίκτες στο ρεύµα εξαφανίζουν την κυριαρχία της ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Νέες εταιρείες φέρνουν καλύτερες τιµές και φρεσκάδα καινοτοµιών στην αγορά. Όµως αυτό δεν θα είναι η µόνη διαφορά στο µέλλον. Από τον πάροχο µέχρι τον τρόπο που καταναλώνουµε και πληρώνουµε την ηλεκτρική ενέργεια, τα πάντα θα είναι διαφορετικά. Με µεγάλο κερδισµένο τον καταναλωτή.

Από τις αρχές του χρόνου έχει συντελεστεί µια σηµαντική αλλαγή στην αγορά ηλεκτρισµού: οι 8 ενεργοί ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ξεπέρασαν αθροιστικά έπειτα από αρκετά χρόνια το 10% της συνολικής αγοράς προµήθειας. Οι εταιρείες αυτές θα κληθούν το επόµενο διάστηµα να οδηγήσουν την αγορά στον στόχο που έχει τεθεί ώστε το µερίδιο της ΔΕΗ να πέσει κάτω από το 50% µέχρι το τέλος του 2019, δηλαδή σε 3 χρόνια και 3 µήνες.

Γιατί έχει τεθεί αυτός ο στόχος; Η απάντηση είναι απλή. Ο ανταγωνισµός, όπως έδειξε η εµπειρία σε άλλους κλάδους –όπως η τηλεφωνία–, αλλά και σε άλλες χώρες –όπως η Αγγλία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Σουηδία–, ωφελεί τον καταναλωτή, του προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες τιµές. Επιπρόσθετα, η εµπειρία έδειξε ότι η απελευθέρωση περιόρισε τις αναποτελεσµατικότητες και τις σπατάλες και οδήγησε σε πιο αποδοτικά και ανταγωνιστικά σχήµατα, απελευθερώνοντας κεφάλαια για επενδύσεις σε πιο σύγχρονες υποδοµές µεταφοράς και διανοµής της ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!