Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Το πωλητήριο που φέρνει ανατροπές στο ελληνικό rent-a-car
[Capital]: Το πωλητήριο που φέρνει ανατροπές στο ελληνικό rent-a-car

[Capital]: Το πωλητήριο που φέρνει ανατροπές στο ελληνικό rent-a-car

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Σε ανατροπές στην εγχώρια αγορά μίσθωσης αυτοκινήτων, το μέγεθος της οποίας αγγίζει τα 550 εκατ. ευρώ, αναμένεται να οδηγήσει η πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει στην πώληση της θυγατρικής της “Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε”, η οποία αποτελεί τον master franchisee στην Ελλάδα των “Avis Rent a Car” και “Budget Rent a Car and Payless”.

Η Avis (OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1960. Με ένα διευρυμένο δίκτυο με περισσότερους από 80 σταθμούς ενοικίασης αυτοκινήτων και με στόλο 31.000 αυτοκινήτων, κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά καλύπτοντας ανάγκες ενοικίασης οχημάτων στους κλάδους της Βραχυχρόνιας Μίσθωσης (Rent a Car) και Μακροενοικίασης (Leasing), ενώ παράλληλα εξειδικεύεται και στην πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στη χρηματοδότηση εμπόρων αυτοκινήτων και στην νέα της υπηρεσία μίσθωσης ιδιωτικών φορτηγών έως 3,5 τόνους (“van 4U”).

Από το 2009 έχει συγχωνευθεί πλήρως με την Πειραιώς Best Leasing, ενώ το 2010 απορρόφησε την Πειραιώς Multifin Χρηματοδοτικές Μισθώσεις, έχοντας αποκτήσει παράλληλα το master franchise της Avis Rent a Car και της Budget Rent a Car για όλη την Ελλάδα.

Η Πειραιώς προχωρά στην αξιοποίηση της συμμετοχής στην θυγατρική της, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, όπως αυτές έχουν συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!