Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ο Πειραιάς ξανά πόλος επενδύσεων
[Capital]: Ο Πειραιάς ξανά πόλος επενδύσεων

[Capital]: Ο Πειραιάς ξανά πόλος επενδύσεων

Του Νίκου Χρυσικόπουλου
Σε νέο πόλο προσέλκυσης κεφαλαίων στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων, έπειτα από μεγάλο διάστημα επενδυτικής αδράνειας, αναδεικνύεται ο Πειραιάς. Η ολοκλήρωση της παραχώρησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας στον κινεζικό κολοσσό Cosco και ο σχεδιασμός των Κινέζων να βρεθεί ο Πειραιάς μεταξύ των 20 μεγαλύτερων λιμανιών εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, έχουν προσδώσει νέο ενδιαφέρον για επενδύσεις, με κεντρικό άξονα τη δημιουργία ενός νέου ναυτιλιακού cluster στην περιοχή.
Η επί δεκαετίες αποβιομηχάνιση του Πειραιά και η κάθετη υποχώρηση των αξιών της γης τα τελευταία χρόνια έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένα επενδυτικά κεφάλαια, κατά κύριο λόγο εφοπλιστικά, να αποκτήσουν σημαντικά ακίνητα πέριξ της ζώνης του λιμανιού. Σταδιακά, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, μεταξύ των οποίων και η Dimand του Δ. Ανδριόπουλου που διέβλεψε την ευκαιρία στην ευρύτερη περιοχή “Παπαστράτου”, η οποία ονομάστηκε από το εργοστάσιο της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας του Πειραιά και βρίσκεται στα βόρεια του λιμένα του Πειραιά και της ακτής Κονδύλη.
Τις προοπτικές του project αυτού διέβλεψε και η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, με επικεφαλής τον Γ. Χρυσικό, αποκτώντας (έναντι 1,65 εκατ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!