Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ποιους κινδύνους βλέπει το ΔΝΤ στην παγκόσμια οικονομία
[Capital]: Ποιους κινδύνους βλέπει το ΔΝΤ στην παγκόσμια οικονομία

[Capital]: Ποιους κινδύνους βλέπει το ΔΝΤ στην παγκόσμια οικονομία

Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ακολουθεί ένα μομέντουμ σε ευρύ φάσμα. Απέναντι σε αυτό το θετικό σκηνικό, η προοπτική μιας παρόμοιας ευρείας σύγκρουσης αναφορικά με τα ζητήματα του εμπορίου δημιουργεί μια αταίριαστη εικόνα.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από πλευράς ΔΝΤ κατά την παρουσίαση της έκθεσής του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές – World Economic Outlook (WEO).
Όπως σημειώθηκε, πριν από τις τρεις μήνες επικαιροποιήθηκε η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,9% της παγκόσμιας οικονομίας και τα δύο χρόνια. Αυτή η πρόβλεψη, τονίστηκε, προκύπτει από τη συνεχιζόμενη ισχυρή επίδοση στην Ευρωζώνη, την Ιαπωνία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, καθώς παντού την περασμένη χρονιά σημειώθηκε ανάπτυξη που ξεπέρασε τις προσδοκίες.
Παράλληλα το ΔΝΤ προβλέπει βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις για αρκετές αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης κάποιας ανάκαμψης σε χώρες-εξαγωγούς εμπορευμάτων. Όπως αναφέρθηκε, αυτό που συνεχίζει να δίνει ώθηση στην ανοδική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είναι η επιτάχυνση στις επενδύσεις και ιδιαίτερα στο εμπόριο.
Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται πως αν και οι πιθανότητες ανόδου και οι πιθανότητες πτώσης βραχυπρόθεσμα είναι ευρέως ισορροπημένες, οι πιθανότητες πέρα από τα επόμενα αρκετά τρίμηνα τείνουν να είναι αρνητικές. Οι ανησυχίες αυτές περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο ισχυρής σύσφιγξης των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, υποχώρησης της υποστήριξης στην παγκόσμια οικονομική ενοποίηση, αυξανόμενων εντάσεων και τους κινδύνους για μια μετατόπιση σε προστατευτικές πολιτικές, καθώς και τις γεωπολιτικές εντάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!