Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πηγές Κομισιόν: Θα επιχειρηθεί χρυσή τομή για τις συντάξεις στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου
[Capital]: Πηγές Κομισιόν: Θα επιχειρηθεί χρυσή τομή για τις συντάξεις στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου

[Capital]: Πηγές Κομισιόν: Θα επιχειρηθεί χρυσή τομή για τις συντάξεις στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Χάρης Φλουδόπουλος

Η συζήτηση για τα θέματα της Ελλάδας και ειδικά για την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων “βρίσκεται σε εξέλιξη”, ανέφεραν πηγές της Κομισιόν. Ως επόμενο ορόσημο τίθεται από τις ίδιες πηγές, το Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου το οποίο έχει βασικό θέμα την εμβάθυνση της ΕΕ. Λαμβάνει χώρα δύο μέρες πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή και εκτιμάται ότι μέσα από τον συνεχιζόμενο διάλογο θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Αυτή η χρυσή τομή “θα συνδυάζει την τήρηση των συμφωνηθέντων και τον σεβασμό των ειδικών συνθηκών θερμοκηπίου” που έχουν συμφωνηθεί για την Ελλάδα και οι οποίες προϋποθέτουν την ύπαρξη οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας και προβλεψιμότητας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αυτό που συζητείται είναι η πιθανότητα ενίσχυσης, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων, του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού αυτών που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι η Κομισιόν δεν είναι ο δανειστής της Ελλάδας και ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κλειδώσει συμφωνία για το θέμα. Ο τελικός κριτής δεν είναι η Επιτροπή αλλά το Eurogroup, υπογραμμίζουν, προσθέτοντας ότι η χώρα βγήκε ουσιαστικά και νομικά από τα μνημόνια τον Αύγουστο και πλέον αυτό που συμβαίνει μετά την έξοδο είναι ότι έχει εισέλθει σε συνθήκες 10ετούς μορατόριουμ, που δίνει μια περίοδο σταθερότητας γιατί στα μάτια των πολλών κυβερνήσεων το πρόγραμμα δεν ήταν μόνο ένα πρόγραμμα προσαρμογής αλλά και αναδιάταξης του κράτους και των παθογενειών που γέννησαν την κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!