Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ποιες ευκαιρίες βλέπουν τα funds στον εξωδικαστικό συμβιβασμό
[Capital]: Ποιες ευκαιρίες βλέπουν τα funds στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

[Capital]: Ποιες ευκαιρίες βλέπουν τα funds στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Της Νένας Μαλλιάρα

Λύση σε “κόκκινα” δάνεια, ύψους 50 δισ. ευρώ, βλέπουν οι ξένοι επενδυτές μέσω του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, “ποντάροντας” στην έναρξη και την επιτυχή εφαρμογή του όσο “ποντάρουν” και στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Έχοντας την εμπειρία από το πώς λειτούργησε ο εξωδικαστικός συμβιβασμός επιλύοντας το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων ακόμα και στα… καλύτερα σπίτια της Ευρώπης όπως π.χ. στις σκανδιναβικές χώρες, οι ξένοι βλέπουν ότι η νομοθέτηση του μηχανισμού στην Ελλάδα θα αποτελέσει τον καταλύτη για να ξεμπλοκάρουν πράγματα που δεν έχουν λειτουργήσει εδώ και ενάμιση χρόνο. Πρόκειται για κινήσεις που θα βάλουν ξανά σε τροχιά τα γρανάζια της ελληνικής Οικονομίας, αίροντας βαρίδια από τις επιχειρήσεις και το τραπεζικό σύστημα, απελευθερώνοντας πόρους για νέες χρηματοδοτήσεις και προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια.

Οι ξένοι βλέπουν ότι μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα μπορέσει να επιλυθεί το ήμισυ του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες, δηλαδή “κόκκινα” δάνεια 50 δισ. ευρώ. Και αυτό διότι ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα “τρέξει” από την επομένη της ψήφισής του, αφορά 100.000 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!