Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Γ. Περιστέρης: Χρειαζόμαστε ένα νέο επενδυτικό πατριωτισμό
[Capital]: Γ. Περιστέρης: Χρειαζόμαστε ένα νέο επενδυτικό πατριωτισμό

[Capital]: Γ. Περιστέρης: Χρειαζόμαστε ένα νέο επενδυτικό πατριωτισμό

Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ένα επενδυτικό σοκ και οι Έλληνες επενδυτές να αντιμετωπίζονται ισότιμα σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης κατά το σημερινό συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηριού “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας”.

Αναλυτικά, ο κ. Περιστέρης ανέφερε:

“Διατηρήσιμη ανάπτυξη εξ ορισμού δεν υπάρχει χωρίς επενδύσεις. Όμως, η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει σταθερά τις χαμηλότερες επενδύσεις στην Ευρώπη. Είμαστε στο μισό περίπου των υπολοίπων.  Σκεφτείτε ότι μόνο η επάνοδος στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, χωρίς να συνυπολογιστεί ο  πολλαπλασιαστής των επενδύσεων , θα ανέβαζε το ΑΕΠ μας κατά 17 δις,, τα δημόσια έσοδα κατά 7 δις και θα έβγαζε άμεσα τη χώρα από την κρίση.

Όπως έχουμε εδώ και πολύ καιρό επισημάνει η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΟΚ. Για την ώρα έχουμε το αντίθετο. ΣΟΚ αποεπένδυσης. Το ερώτημα που τίθεται είναι λοιπόν απλό. Αν θέλουμε επενδύσεις,  μήπως να ακούσουμε μια φορά τους πραγματικούς επενδυτές; Έχουμε πιστεύω το δικαίωμα να θέτουμε το ερώτημα αυτό, καθώς ως Όμιλος επενδύσαμε στα χρόνια της κρίσης πάνω από  1,5 δις ευρώ. Και συνεχίζουμε, καθώς μόνο το πρώτο εξάμηνο φέτος επενδύσαμε 150 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Θα επιχειρήσω να απαντήσω, όχι όμως μόνο ως Έλληνας επενδυτής, αλλά κι από την οπτική γωνία των ξένων επενδυτών. Με την έμπρακτη εμπειρία που έχουμε αποκομίσει, αφού ο Όμιλός μας, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχει πείσει τα τελευταία χρόνια μερικές πολύ μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις να επενδύσουν – μαζί μας – στην Ελλάδα και τις προοπτικές της, παρά το γενικότερα αρνητικό κλίμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!