Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Παρατείνονται μέχρι τέλος 2017 οι συμβάσεις καθαριότητας σε Δημόσιο, ΟΤΑ
[Capital]: Παρατείνονται μέχρι τέλος 2017 οι συμβάσεις καθαριότητας σε Δημόσιο, ΟΤΑ

[Capital]: Παρατείνονται μέχρι τέλος 2017 οι συμβάσεις καθαριότητας σε Δημόσιο, ΟΤΑ

Ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο , ΟΤΑ. ‘Έτσι παρατείνονται οι συμβάσεις που έχουν λήξει έως και 90 ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ. Έτσι αρχική αναδρομικότητα των 60 ημερών γίνεται 90 μιας και όπως δήλωσε ο κ. Βερναρδάκης, καθυστέρησε η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Επίσης διαγράφεται η αρχική φράση “λαμβανομένων υπόψη των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς”. Με άλλα λόγια, όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια ελέω των προϋπολογισμών των ΟΤΑ .

Κατ΄ άλλα στην τροπολογία προβλέπεται ότι “στην παράταση δεν εμπίπτουν οι συμβάσεις που αφορούν κατεπείγουσες ανάγκες οι λεγόμενες δίμηνες που έχουν συναφθεί από την 1.1.2016″. Έτσι θα παραταθούν έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ. Ωστόσο, δεν θα περιλαμβάνονται οι διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.

Πιο αναλυτικά, στην παρέμβαση του, αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, δήλωσε πως “οι νομοτεχνικές βελτιώσεις, τις οποίες προφανώς θα καταθέσω για να μοιραστούν, αφορούν τα εξής τρία σημεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!