Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Η Παραλιακή Φαλήρου “μετακομίζει” 90 μ. προς τη θάλασσα
[Capital]: Η Παραλιακή Φαλήρου “μετακομίζει” 90 μ. προς τη θάλασσα

[Capital]: Η Παραλιακή Φαλήρου “μετακομίζει” 90 μ. προς τη θάλασσα

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών Μοσχάτου-Ταύρου-Καλλιθέας και την υλοποίηση έργων οδοποιίας και υποδομής σε έκταση 479 χιλιάδων τ.μ. μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του πρώην γηπέδου Tawkwondo.

Τον Δεκέμβριο η Άκτωρ είχε μειοδοτήσει, προσφέροντας έκπτωση 53,54% για το έργο προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, ενώ, προ ημερών, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην ανάθεση του έργου στην κατασκευαστική εταιρεία. Πλέον, θα πρέπει να ακολουθήσει ο έλεγχος νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να εξεταστεί από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Εάν δεν υπάρξει καθυστέρηση είτε από το ανώτατο δικαστήριο είτε από το Κοινοβούλιο, το έργο θα μπορούσε να ξεκινήσει έως και τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, το έργο θα ολοκληρωθεί το 2019.

Τι θα κατασκευαστεί

Το πρώτο αυτό- από τρία συνολικά- υποέργο περιλαμβάνει την εγκάρσια μετατόπιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος κατά 90 μέτρα προς τη θάλασσα, ενώ στη θέση της θα δημιουργηθούν δύο ξηρά κανάλια ως αντιπλημμυρικά έργα.

Ταυτόχρονα, στη θέση της υφιστάμενης παραλιακής λεωφόρου που μετατίθεται θα δημιουργηθούν δύο πράσινες “κοιλάδες”, μία στο Μοσχάτο και μία στην Καλλιθέα, ως αντιπλημμυρικά έργα που θα είναι βατές από πεζούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!