Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Λ. Παπαδήμος: Πολιτικές σκοπιμότητες καθυστερούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις
[Capital]: Λ. Παπαδήμος: Πολιτικές σκοπιμότητες καθυστερούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις

[Capital]: Λ. Παπαδήμος: Πολιτικές σκοπιμότητες καθυστερούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις

Το πλαίσιο οικονομικής πολιτικής στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα για να εξέλθει από την κρίση, αλλά και τις αιτίες που κρατούν τη χώρα εγκλωβισμένη σε αυτή, παρουσίασε, ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος , σε ομιλία του, το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της ανάληψης της προεδρίας της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο κ. Παπαδήμος τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στόχων της οικονομίας, εκφράζοντας την άποψη ότι “τα απαιτούμενα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να αμβλυνθούν σημαντικά”, μέσω μιας πιο “ουσιαστικής ελάφρυνσης” του χρέους, σημειώνοντας, ωστόσο ότι οι περιορισμοί στη δημοσιονομική πολιτική δεν πρόκειται να εξαλειφθούν.

Οσον αφορά συγκεκριμένα το θέμα του δημοσίου χρέους, υποστήριξε ότι αυτό εξακολουθεί να επιβαρύνει την οικονομία, κυρίως “λόγω του πολύ χαμηλότερου, έναντι των προβλέψεων, μέσου ρυθμού ανάπτυξης από την αρχή της κρίσης”, ενώ έκανε λόγο για επιδείνωση της δυναμικής του χρέους το 2015, κατά την περίοδο Βαρουφάκη.

Οι προτεραιότητες

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμη ότι οι τρεις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να είναι η εμβάθυνση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, η αντιμετώπιση των δυσχερειών του τραπεζικού συστήματος, αλλά και οι ενέργειες με στόχο την άμεση τόνωση της ζήτησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!