Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πανιάρας (ΣΕΒ): Μεγάλες ευκαιρίες για τη χώρα προσφέρει η βιώσιμη ανάπτυξη
[Capital]: Πανιάρας (ΣΕΒ): Μεγάλες ευκαιρίες για τη χώρα προσφέρει η βιώσιμη ανάπτυξη

[Capital]: Πανιάρας (ΣΕΒ): Μεγάλες ευκαιρίες για τη χώρα προσφέρει η βιώσιμη ανάπτυξη

“Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την προσδοκώμενη πορεία εξόδου της χώρας μας από την κρίση και δεν αφορά μόνο στην οικονομική σκοπιά, όπως στη βιωσιμότητα του χρέους, όπως συχνά αναφέρεται τελευταία, αλλά συνολικά στο τρίπτυχο Κοινωνία-Οικονομία-Περιβάλλον”.

Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Γιάννης Πανιάρας στο Sustainability Summit που διοργάνωσε ο Economist, σημειώνοντας ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τη χώρα μας.

Ο κ. Πανιάρας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, όπως είναι η Κλιματική Αλλαγή, η Κυκλική Οικονομία και η υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Ε. (SDGs) τονίζοντας ότι το Συμβούλιο συμμετέχει ενεργά στην υλοποίησή τους.

Σημείωσε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την ανάθεση της διαχείρισης του σημαντικού έργου της εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου για τα SDGs, στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου. Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της κλιματικής αλλαγής και στη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία αναθεώρησης του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ) για την περίοδο 2021-2030.

Στο σημείο αυτό τόνισε ότι μέσω του ΣΕΔΕ θα πρέπει να προάγεται η μείωση των εκπομπών CO2, με τρόπο δίκαιο, ώστε να διαφυλάσσεται η ανταγωνιστικότητα κρατών σαν την Ελλάδα, οι οποίες λόγω γεωγραφικής θέσης είναι εκτεθειμένες στον επιχειρηματικό κίνδυνο διαρροής άνθρακα. Επίσης, σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για νέες τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, καθώς και για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!