Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΟΟΣΑ: Αντιμέτωπη με “άτακτη χρεοκοπία” η Κίνα
[Capital]: ΟΟΣΑ: Αντιμέτωπη με “άτακτη χρεοκοπία” η Κίνα

[Capital]: ΟΟΣΑ: Αντιμέτωπη με “άτακτη χρεοκοπία” η Κίνα

Η Κίνα αντιμετωπίζει υψηλό οικονομικό κίνδυνο καθώς μία πρωτοβουλία καινοτομίας με στόχο την εξισορρόπηση της οικονομίας μακριά από την χαμηλής αξίας μεταποίηση υπολείπεται του στόχου, αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, μεταξύ των οικονομικών κινδύνων, η Κίνα θα πρέπει να αντιμετωπίσει επειγόντως ζητήματα που περιλαμβάνουν την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην βαριά βιομηχανία και τις υψηλές τιμές στα ακίνητα και σε άλλες αγορές asset, που εντείνουν τον κίνδυνο της “άτακτης χρεοκοπίας”.

Επίσης, ο Οργανισμός προβλέπει ανάπτυξη 6,5% φέτος στην Κίνα και 6,3% το 2018.

Η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δύσκολη χρονιά φέτος, καθώς προσπαθεί να τονώσει την ανάπτυξη σε ένα κρίσιμο πολιτικά έτος –θα αποφασιστούν οι ανώτεροι ηγέτες στο Συνέδριο του Κόμματος το φθινόπωρο- αποφεύγοντας παράλληλα μια πιθανή οικονομική κρίση μετά από χρόνια προγραμμάτων τόνωσης και ταχέως αυξανόμενου χρέους.

Η Κίνα ίσως χρειαστεί περισσότερα από τρία χρόνια για να καταγράψει τα υπερβολικά αποθέματα κατοικιών σε μικρές πόλεις, σύμφωνα με το report. Οι τιμές κατοικίας αυξήθηκαν 22,7% στο πρώτο δίμηνο του 2017 σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι της αύξησης κατά 16,8% το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Κίνας απειλείται επίσης από την συσσώρευση χρέους, ιδιαίτερα μεταξύ των κρατικών επιχειρήσεων, παρά τις φορολογικές ελαφρύνσεις που θεσπίστηκαν για να μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων, τόνισε ο ΟΟΣΑ.

Το εταιρικό χρέος διαμορφώνεται στο 170% του ΑΕΠ της Κίνας στις αρχές του 2016, έναντι χαμηλότερα του 100% που βρισκόταν στο τέλος του 2008.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!