Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Όμηροι των “κόκκινων” δανείων και του ακριβού δανεισμού οι υγιείς επιχειρήσεις
[Capital]: Όμηροι των “κόκκινων” δανείων και του ακριβού δανεισμού οι υγιείς επιχειρήσεις

[Capital]: Όμηροι των “κόκκινων” δανείων και του ακριβού δανεισμού οι υγιείς επιχειρήσεις

Της Νένας Μαλλιάρα

Τις προσδοκίες τους στο QE και στη μείωση των “κόκκινων” δανείων, εναποθέτουν εφεξής οι επιχειρήσεις που έχουν αντέξει στη μακροχρόνια κρίση.
Πέραν της μεγάλης πλειοψηφίας των εταιριών που βρίσκονται υπερχρεωμένες και αντιμέτωπες με τις επιπτώσεις της κρίσης ή ενός κακού μάνατζμεντ, και οι οποίες ελπίζουν σε “πιστοποιητικό βιωσιμότητας” και ρυθμίσεις σωτηρίας από τις τράπεζες, υπάρχει και μία μερίδα επιχειρήσεων που έχουν καταφέρει να κρατηθούν όρθιες στον “τυφώνα” της ύφεσης. Ωστόσο, παλεύουν με άνισους όρους στον διεθνή ανταγωνισμό, καθώς βρίσκονται υπό την ομηρεία του “βουνού” των “κόκκινων” δανείων και του υψηλού κόστους δανεισμού.

Πρόκειται για ομηρεία που βάζει “το πιστόλι στον κρόταφο” των επιχειρήσεων αυτών, απαιτώντας “τα λεφτά ή τη ζωή” τους, αφού τους θέτει το δίλημμα ή να προβούν σε “γάμους ανάγκης” ή να αφεθούν σε έναν νομοτελειακό μαρασμό.

Την κατάσταση αυτή απεικόνισε χθες ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά την παρουσίαση του ομίλου στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη εξέλιξη με την πώληση της βιομηχανίας Γιούλα, μεγαλύτερης υαλουργίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που πέρασε στα χέρια του πορτογαλικού ομίλου BA Vidro, ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!