Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΟΛΠ: Διπλό επενδυτικό μέτωπο για την Cosco
[Capital]: ΟΛΠ: Διπλό επενδυτικό μέτωπο για την Cosco

[Capital]: ΟΛΠ: Διπλό επενδυτικό μέτωπο για την Cosco

Η προσέλκυση επιπλέον εμπορευματικού και επιβατικού έργου αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη λιμενικών δραστηριοτήτων όπως η ναυπηγοεπισκευή, πέραν της επέκτασης των υποδομών και της επακόλουθης αύξησης της δυναμικότητας των επιμέρους δραστηριοτήτων του λιμένα, αποτελούν τους κύριους στόχους της ΟΛΠ Α.Ε. για το 2017.

Υπό τη σκέπη του κινεζικού κολοσσού Cosco Shipping Limited, ο Οργανισμός βρίσκεται ήδη σε επενδυτικό “ντεμαράζ” με στόχο να μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά στο μεγαλύτερο κόμβο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτό, για το 2017 ο ΟΛΠ έχει προγραμματίσει επενδύσεις συνολικού ύψους 137,5 εκατ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά το 30% των συνολικών υποχρεωτικών αλλά και των πρόσθετων επενδύσεων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Cosco τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΟΛΠ, οι δύο κύριοι τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν οι μεγαλύτερες δαπάνες στο πλαίσιο των υποχρεωτικών επενδύσεων είναι η ναυπηγοεπισκευή (30 εκατ. ευρώ) και η επέκταση του Car Terminal (20 εκατ. ευρώ). Στο πλαίσιο των υπόλοιπων επενδύσεων προβλέπεται μεταξύ άλλων να διατεθούν 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του κέντρου Logistics σε έκταση 120 στρεμμάτων του πρώην ΟΔΔΥ, όπου η σύνδεση με το λιμάνι θα γίνεται μέσω υπόγειας οδικής σύνδεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!