Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΟΑΕΔ: Χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης €1.000 ανά εργαζόμενο, στον Αγγελιοφόρο και στα Σπορ του Βορρά
[Capital]: ΟΑΕΔ: Χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης €1.000 ανά εργαζόμενο, στον Αγγελιοφόρο και στα Σπορ του Βορρά

[Capital]: ΟΑΕΔ: Χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης €1.000 ανά εργαζόμενο, στον Αγγελιοφόρο και στα Σπορ του Βορρά

Μετά από πρόταση του υπουργείου Εργασίας και την έκδοση ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3989/13-12-2016, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ ανά εργαζόμενο των επιχειρήσεων: “Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ (Εφημερίδα Αγγελιοφόρος)” και “Εκδοτική Θεσσαλονίκης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (Εφημερίδα Σπορ του Βορρά)”, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.
Στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, αναφέρεται πως εγκρίνεται η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους χιλίων ευρώ ανά άνεργο των επιχειρήσεων που πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει το επίδομα ανεργίας, καθώς και σε κάθε εργαζόμενο των επιχειρήσεων που μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας έχει ασκήσει το δικαίωμα της επίσχεσης (άρθρο 325 ΑΚ) και πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει επιδότηση ανεργίας λόγω της επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ ή άλλον ασφαλιστικό φορέα.
Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει μετά την προσκόμιση καταλόγου από τα σωματεία των εργαζομένων και σχετικού ελέγχου από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, βάσει του οποίου θα προκύπτει η εργασιακή σχέση με την επιχείρηση και η τυχόν άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζόμενου, στον οποίο θα αναγράφονται τα εξής στοιχεία:

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!