Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Νέους ορίζοντες για την Παγκρήτια ανοίγει η στρατηγική συμμετοχή Μ. Σάλλα
[Capital]: Νέους ορίζοντες για την Παγκρήτια ανοίγει η στρατηγική συμμετοχή Μ. Σάλλα

[Capital]: Νέους ορίζοντες για την Παγκρήτια ανοίγει η στρατηγική συμμετοχή Μ. Σάλλα

Της Νένας Μαλλιάρα

Εχέγγυα σημαντικής αναβάθμισης της Παγκρήτιας Τράπεζας και ευρύτερα του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών, παρέχει η συμμετοχή του Μιχάλη Σάλλα ως στρατηγικού επενδυτή και μεγαλύτερου μετόχου στη μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας.
Έχοντας ταυτίσει την πορεία του με το ελληνικό banking και την ιστορία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς όπου παραμένει επίτιμος πρόεδρος, ο Κρητικός Μιχ. Σάλλας αναμένεται να βοηθήσει πολλαπλά την εφεξής πορεία της Παγκρήτιας, την οποία γνωρίζει από την ίδρυσή της και έχει παρακολουθήσει στενά όλα αυτά τα χρόνια.
Μετά τη χθεσινή υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή του, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων, στην Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της τράπεζας που θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2017, είναι βέβαιον ότι, όχι μόνο η Παγκρήτια αλλά αντανακλαστικά και οι υπόλοιπες συνεταιριστικές τράπεζες, μπαίνουν σε νέο ρυθμό λειτουργίας. Ρυθμό, ο οποίος αναβαθμίζει το ρόλο τους τόσο για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης της Οικονομίας και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και την εταιρική τους διακυβέρνηση για την αντιμετώπιση των “κόκκινων” δανείων, την ανάληψη πιστωτικών κινδύνων και τη χάραξη κερδοφόρας στρατηγικής.
Η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας, με περισσότερους από 83.000 συνεταίρους, 1,6 δις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!