Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Το νέο τοπίο για την τύχη του ελληνικού χρέους
[Capital]: Το νέο τοπίο για την τύχη του ελληνικού χρέους

[Capital]: Το νέο τοπίο για την τύχη του ελληνικού χρέους

Του Γ. Αγγέλη

Η πρόσφατη σύνοδος του ΔΝΤ ήταν καθοριστική τελικά για την “τύχη” του ελληνικού χρέους. Η κυβέρνηση έχει ήδη αντιληφθεί την ανατροπή. Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για “λύση” μέσα στο 2016 και αναζητούν διέξοδο μέσω της ΕΚΤ.

Η αναζήτηση αυτής της ενδιάμεσης “λύσης” στα πρότυπα του 2013 αποτελεί πλέον για τους Ευρωπαίους εμπλεκόμενους (Θεσμούς) τη μοναδική διέξοδο καθώς το Βερολίνο επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για το χρέος πριν από το 2018 ήτοι μετά τις γερμανικές και τις γαλλικές εκλογές.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε , σύμφωνα με τις οποίες αν γίνει τώρα συζήτηση για το χρέος “αυτό θα εξασθενήσει τη μεταρρυθμιστική διάθεση της Ελλάδας” δεν εξέπληξε κανέναν στην Κομισιόν…

Ο κ. Σόιμπλε επιμένει να επαναλαμβάνει το επιχείρημά του ότι “το πρόβλημα δεν είναι το χρέος , αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας…”.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι μία βολική εκτίμηση για να αποφύγει να μιλήσει για το πραγματικό πρόβλημα, ότι δηλαδή το άνοιγμα της συζήτησης για το ελληνικό χρέος αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες διαρροής ψήφων από το CDU προς το AfD.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!