Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq
[Capital]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq

[Capital]: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Nasdaq

Σε ιστορικό υψηλό έκλεισε την Τρίτη ο τεχνολογικός Nasdaq, με οδηγό τη μετοχή της Amazon, που επίσης κινήθηκε σε ύψη – ρεκόρ. Την ίδια ώρα, η μετοχή της Netflix, η οποία βυθιζόταν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τους νέους συνδρομητές, κατάφερε να περιορίσει σχετικά τις απώλειές της.

Ο γίγαντας του streaming ανακοίνωσε 670.000 νέους συνδρομητές στις ΗΠΑ το προηγούμενο τρίμηνο και 4,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές στον υπόλοιπο πλανήτη.
Σύμφωνα με έρευνα της StreetAccount μεταξύ αναλυτών, αναμενόταν αύξηση συνδρομητών κατά 1,23 εκατ. στις ΗΠΑ και κατά 5,11 εκατ. Διεθνώς.

Η Bank of America Merrill Lynch χαρακτήρισε την πτώση της μετοχής “επιτακτική” ευκαιρία για τους επενδυτές, σημειώνοντας ότι η Nteflix ποτέ δεν κάνει δύο λάθη στη σειρά στην εκτίμηση της αύξησης των συνδρομητών της. “Ιστορικά, όταν μια εκτίμησή της πέφτει έξω, τείνει να κινείται προσεκτικά και να παρουσιάζει ισχυρότατα αποτελέσματα στα επόμενα τρίμηνα”, ανέφερε ο αναλυτής Nat Schindler σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας τη Δευτέρα.

Η πτώση της Netflix, που τελικά έκλεισε με απώλειες 5,2%, ενώ νωρίτερα η πτώση είχε αγγίξει το 13%, έσυρε μαζί της πρόσκαιρα και της μετοχές της ιδιοκτήτριας της Google, Alphabet, καθώς και εκείνες της Amazon and Facebook, οι οποίες σημείωναν πτώση άνω του 1% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ωστόσο στη συνέχεια ανέκαμψαν, με άνοδο 1,4% και 1,3% αντίστοιχα.

Η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε κατά 1,2%, λόγω και των στοιχείων από τις 12 πρώτες ώρες του Amazon Prime Day.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!