Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Νέο “χτύπημα” πωλητών οδηγεί το Χρηματιστήριο στις 810 μονάδες
[Capital]: Νέο “χτύπημα” πωλητών οδηγεί το Χρηματιστήριο στις 810 μονάδες

[Capital]: Νέο “χτύπημα” πωλητών οδηγεί το Χρηματιστήριο στις 810 μονάδες

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Υπό το βάρος της ΔΕΗ, της Folli Follie και της Alpha Bank βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών , το οποίο αν και προσπάθησε να απορροφήσει τις πιέσεις, από τις 13:00 υποκύπτει, υποχωρώντας προς τις 810 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,15% στις 812,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.122,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,45% στις 979,69 μονάδες.

Η περίπτωση της ΔΕΗ φαίνεται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η μετοχή σημειώνει απώλειες ανώτερες του 9%, διευρύνοντας έτσι την πτώση του Μαΐου σχεδόν στο 23%. Αν και η διοίκηση της εισηγμένης κατήγγειλε πρακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας, η αγορά δεν μπορεί να ξεπεράσει τη νέα έκθεση της McKisney για την αναδιάρθρωσή της, η οποία φέρνει στο φως πτυχές που δείχνουν ότι ο στόχος της εξυγίανσης αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

Στο μεταξύ η αγορά βλέπει ότι αν και η κυβέρνηση έχει ένα περιθώριο το πολύ 14 ημερών για να πετύχει αυτήν την πρώτη συμφωνία για τα 88 προαπαιτούμενα, η πρόοδος προς το παρόν βρίσκεται σε… εμβρυϊκό στάδιο, με μόλις τρία να είναι έτοιμα με βάση την κατάσταση που αποτύπωναν διαπραγματευτικές πηγές την Τρίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!