Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Νέα μέτρα κρύβουν τα ψιλά γράμματα του νέου μνημονίου
[Capital]: Νέα μέτρα κρύβουν τα ψιλά γράμματα του νέου μνημονίου

[Capital]: Νέα μέτρα κρύβουν τα ψιλά γράμματα του νέου μνημονίου

Της Δήμητρας Καδδά

Στις Βρυξέλλες αλλά και στα υπόλοιπα “κέντρα” των θεσμών τα κείμενα των μνημονίων επιχειρείται να οριστικοποιηθούν περιλαμβάνοντας τις αποφάσεις του Λουξεμβούργου της 15ης Ιουνίου. Θα καθοριστούν οι τελικοί “όροι”, οι ρήτρες αλλά και οι “απαιτήσεις” των επόμενων 14 μηνών που θα δεσμεύουν την κυβέρνηση.

Ο χρόνος τελειώνει, καθώς πρέπει τα βασικά έστω κείμενα, να οδεύσουν προς έγκριση στα κοινοβούλια των κρατών – μελών που προβλέπουν σχετική διαδικασία. Και μετά, αφού ολοκληρωθούν και οι “διαβεβαιώσεις” της ελληνικής πλευράς για τους πιθανούς αστερίσκους (σ.σ. μένει να φανεί πόσο άμεσα συνδέονται με την καταβολή της δόσης ή μπορεί να αφεθούν για τους επόμενους μήνες ή για την 2η υποδόση τα θέματα του ΤΑΙΠΕΔ, της ΕΛΣΤΑΤ και πιθανά άλλα εκκρεμή προαπαιτούμενα), θα επιστρέψει το θέμα σε επίπεδο ESM ώστε να εγκριθεί η καταβολή του πακέτου (σ.σ. θα έρθουν τώρα τα 7,7 από τα 8,5 δισ. ευρώ).

Υφαίνονται τα μνημόνια

Οι θεσμοί γράφουν το επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου (το SMoU), το τεχνικό μνημόνιο (TMU), την τελική απόφαση του συμβουλίου με τους βασικούς όρους των παραπάνω κειμένων, προσχέδιο της οποίας είχε παρουσιάσει το Capital.gr αλλά και την έκθεση συμμόρφωσης της Επιτροπής (ComplianceReport).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!