Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Το ναυάγιο ΔΕΣΦΑ φέρνει πιο μπροστά τις πωλήσεις ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ , ΕΥΔΑΠ
[Capital]: Το ναυάγιο ΔΕΣΦΑ φέρνει πιο μπροστά τις πωλήσεις ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ , ΕΥΔΑΠ

[Capital]: Το ναυάγιο ΔΕΣΦΑ φέρνει πιο μπροστά τις πωλήσεις ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ , ΕΥΔΑΠ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τους στόχους για τα έσοδα μετά το ναυάγιο της πώλησης του ΔΕΣΦΑ , που επρόκειτο να φέρει στο ταμείο ποσό ύψους 188 εκατ. ευρώ.
Ως προς το ταμειακό σκέλος η κυβέρνηση καλείται να υποκαταστήσει τα έσοδα είτε επισπεύδοντας άλλες πωλήσεις είτε με την άμεση επαναπροκήρυξη και πώληση του ΔΕΣΦΑ εντός του επόμενου έτους, καθώς το έχει προϋπολογιστεί στα έσοδα του 2017.
Ωστόσο το γεγονός ότι μια “κλεισμένη” αποκρατικοποίηση, η οποία μάλιστα έχει “τσεκαριστεί” ως ολοκληρωμένη από τον περασμένο Ιούνιο εν τέλει ναυαγεί, με τους επενδυτές μάλιστα να αφήνουν ευθείες βολές ότι για την εξέλιξη ευθύνεται η απόφαση της κυβέρνησης (Π. Σκουρλέτης ) να αλλάξει ουσιωδώς τα δεδομένα γύρω από την προς πώληση εταιρεία, δημιουργεί πρόσθετη πίεση.
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τους δανειστές να ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών για τους εκκρεμείς διαγωνισμούς που περιλαμβάνονται στο ADP (Asset Development Plan) του ΤΑΙΠΕΔ . Αυτές είναι οι πωλήσεις του 17% ή και μεγαλύτερου μεριδίου της ΔΕΗ , η πώληση του 66% της ΔΕΠΑ, καθώς και οι πωλήσεις για ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ και ΟΤΕ αλλά και για τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Επίσης για τον ίδιο το ΔΕΣΦΑ αναμένεται να ζητηθεί από τους δανειστές η ολοκλήρωση της πώλησης του 66% αν και εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ακολουθηθεί μοντέλο ΑΔΜΗΕ με διάθεση ενός μειοψηφικού ποσοστού με διατήρηση του 51% στον έλεγχο του δημοσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!