Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μπαίνει ξανά “κόφτης” στα φάρμακα
[Capital]: Μπαίνει ξανά “κόφτης” στα φάρμακα

[Capital]: Μπαίνει ξανά “κόφτης” στα φάρμακα

Κόφτες στους… κόφτες ετοιμάζεται να βάλει στις τιμές των γενοσήμων φαρμάκων το υπουργείο Υγείας, μετά και την εντολή των θεσμών για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης με την οποία θα περιγράφεται ο τρόπος που θα επιβληθούν οι νέες μειώσεις στα φάρμακα , μεγάλη είναι η αναταραχή στην αγορά, που ακόμη δεν έχει συνέλθει από το γερό “ψαλίδισμα” του Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο γύρο τιμολόγησης φαρμάκων, τα γενόσημα με λιανική τιμή άνω των έξι ευρώ θα δεχθούν το μεγαλύτερο χτύπημα. Και αυτό είναι το βελτιωμένο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, δεδομένου πως αρχικά είχε συμφωνηθεί με τους θεσμούς το “όριο ασφαλείας” για τις τιμές των γενοσήμων κατά την παρούσα δεύτερη ανατιμολόγηση για το 2016 να είναι τα τέσσερα ευρώ, όπως αναφερόταν εξάλλου στο αναθεωρημένο μνημόνιο, γεγονός που σύμφωνα με τις επιχειρήσεις του κλάδου θα οδηγούσε σε “μπαράζ” αποσύρσεων από την ελληνική αγορά καθώς με τόσο χαμηλές τιμές τόσο η παραγωγή όσο και η κυκλοφορία φαρμάκων θα ήταν ασύμφορη.

Το υπουργείο Υγείας, στην προηγούμενη ανατιμολόγηση, είχε ορίσει στο 15% το ανώτατο όριο της πτώσης της τιμής των γενοσήμων, ενώ για τα εκτός πατέντας φάρμακα προβλεπόταν ότι η τιμή τους δεν μπορεί να πέσει κάτω από την τιμή του αντίστοιχου γενοσήμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!