Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Β. Μπαλτάς: “Η εικόνα των αεροδρομίων θα αλλάξει”
[Capital]: Β. Μπαλτάς: “Η εικόνα των αεροδρομίων θα αλλάξει”

[Capital]: Β. Μπαλτάς: “Η εικόνα των αεροδρομίων θα αλλάξει”

Ο Οικονομικός διευθυντής της Fraport Greece Βαγγέλης Μπαλτάς σημείωσε ότι υπήρξε δυσκολία άντλησης χρηματοδότησης από εγχώριες τράπεζες, αλλά και από ξένες εμπορικές τράπεζες που έχουν αποσυρθεί λόγω του υψηλού country risk. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, όπως ανέφερε, χρειάστηκε να στραφεί σε ξένες αναπτυξιακές τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

“Αυτό δεν είναι τιμητικό για την Ελλάδα, το σωστό είναι να ανοίξει η αγορά και να είναι σε θέση εγχώριες τράπεζες να παράσχουν χρηματοδότηση”, σημείωσε στη διάρκεια συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, και πρόσθεσε ότι τα οφέλη του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το προκαταβολικό τίμημα παραχώρησης 1,234 δισ. ευρώ, το ετήσιο πρόσθετο αντίτιμο παραχώρησης 22,9 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία, σε πρώτη φάση, 450 θέσεων εργασίας.

“Σε λίγο καιρό η εικόνα των αεροδρομίων θα είναι εντελώς διαφορετική. Θα είναι παρελθόν η εικόνα απαξίωσης, θα επεκταθούν οι χώροι των αεροδρομίων, θα αναπτυχθούν νέοι εμπορικοί χώροι. Θα επενδύσουμε έως το 2020 περίπου 450 εκατ. ευρώ. Οι υποδομές θα ανακαινιστούν και θα εκσυγχρονιστούν πλήρως. Το αεροδρόμιο Μακεδονία θα μεταμορφωθεί ολοκληρωτικά τόσο σε επίπεδο λειτουργίας, όσο και εμφάνισης. Η Θεσσαλονίκη, όπως και καθένα από τα υπόλοιπα 13 αεροδρόμια, θα αναβαθμιστούν λειτουργικά και σε επίπεδο υποδομών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!