Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μοσκοβισί: Ποτέ δεν συζητάμε με οποιοδήποτε κόστος, θέλουμε το ΔΝΤ με ορθολογικούς τρόπους
[Capital]: Μοσκοβισί: Ποτέ δεν συζητάμε με οποιοδήποτε κόστος, θέλουμε το ΔΝΤ με ορθολογικούς τρόπους

[Capital]: Μοσκοβισί: Ποτέ δεν συζητάμε με οποιοδήποτε κόστος, θέλουμε το ΔΝΤ με ορθολογικούς τρόπους

“Ποτέ δεν συζητάμε με οποιοδήποτε κόστος”, ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ερωτηθείς για τις απαιτήσεις συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ ), προσθέτοντας ότι “πάντα έχουμε μια συνολική προσέγγιση ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα, αλλά πάντα προσπαθούμε να βρούμε ορθολογικούς τρόπους για να φτάσουμε σε αυτό το στόχο”.

“Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι το ΔΝΤ είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος, πρώτα για την Ελλάδα, καθώς η παρουσία του βοήθησε πολύ, δεύτερον και για τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη τα οποία αισθάνονται ασφάλεια ότι η διεθνής χρηματοοικονομική κοινότητα είναι εκεί, δηλώνει παρούσα, στο ελληνικό πρόγραμμα , δίπλα στην Ελλάδα”, σημείωσε.

Σημείωσε ακόμα ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα αρχίσει να σχεδιάζει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, αλλά και τα μέτρα για το χρέος που θα εφαρμοσθούν στο τέλος του προγράμματος.

Όσο για την προσπάθεια για μια τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση έως την Δευτέρα (Staff Level Agreement), ο επίτροπος σημείωσε ότι δεν είναι μια κατάσταση του όλα ή τίποτα, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα αν είναι επιτυχής.

Ειδικότερα, σε ερώτημα αν το Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να αποφασίσει όχι μόνο για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους αλλά και για κάτι περισσότερο απάντησε: “Θα αρχίσουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!