Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μοσκοβισί: Κάντε τις μεταρρυθμίσεις για να μην αποβούν μάταιοι οι κόποι σας
[Capital]: Μοσκοβισί: Κάντε τις μεταρρυθμίσεις για να μην αποβούν μάταιοι οι κόποι σας

[Capital]: Μοσκοβισί: Κάντε τις μεταρρυθμίσεις για να μην αποβούν μάταιοι οι κόποι σας

Της Δήμητρας Καδδά

Έκκληση για σταθερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα απηύθυνε ο Επίτροπος της ΕΕ για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί από το βήμα του συνεδρίου “Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας” που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. “Όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού”, ανέφερε κατ επανάληψη. Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, είπε, “ώστε να μην αποδειχθούν μάταιες οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα”. Εκτίμησε, εξάλλου, πως “οι καθοδικοί κίνδυνοι παραμένουν” στην οικονομία.

Οι συναντήσεις που είχε μέσα στην ημέρα με την πολιτική ηγεσία ήταν μια υπενθύμιση για τον Moscovici ότι “όλοι πρέπει να εργαστούν από κοινού με αυτούς τους στόχους στο μυαλό”. Και τούτο διότι όλες οι πλευρές, και η ελληνική αλλά και οι διεθνείς εταίροι, έχουν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτό το μέλλον.

“Η χώρα έχει αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και έχει κάνει κάποιες ριζικές, αλλά απαραίτητες προσαρμογές”, ανέφερε. “Είναι ακόμα στη διαδικασία να το κάνει σε πολλούς τομείς” είπε “αλλά υπάρχει φως στο τέλος αυτού του τούνελ”.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο Επίτροπος είχε καταστήσει σαφές εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί, αλλά και η Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες της για το χρέος αφήνοντας, πάντως, “παράθυρο” για διαλλακτικότερη στάση στο εργασιακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!