Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μοσκοβισί: Εφικτή μια συμφωνία μέχρι το Eurogroup
[Capital]: Μοσκοβισί: Εφικτή μια συμφωνία μέχρι το Eurogroup

[Capital]: Μοσκοβισί: Εφικτή μια συμφωνία μέχρι το Eurogroup

Την πεποίθηση του ότι είναι ακόμα εφικτό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup του Δεκεμβρίου και να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο, αλλά είναι εφικτό”, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος. “Υπάρχει δουλειά να γίνει στην δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. Ας ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν, ας μιλήσουμε για το χρέος , κι αυτό σημαίνει τόσο μεσοπρόθεσμα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν μετά ή κοντά στο τέλος του προγράμματος, όσο και βραχυπρόθεσμα μέτρα. Και μετά θα συζητήσουμε για το ποιο δημοσιονομικό μονοπάτι θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Αλλά ας τα κάνουμε όλα με τη σειρά”.

Ταυτόχρονα απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι θεσμοί βρίσκονται “εδώ για να επιβάλλουν περισσότερη λιτότητα στην Ελλάδα”, προσθέτοντας όμως ότι “οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχίσουν”.

Όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος , διευκρίνισε ότι χρειάζεται πρώτα η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο “ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Μετά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος. Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί πριν, κανένα δημοσιονομικό μέτρο”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!