Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Moscovici: Πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή
[Capital]: Moscovici: Πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή

[Capital]: Moscovici: Πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή

Την πεποίθηση ότι πρέπει να συνεχιστεί η εργασία για μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ωστόσο ότι αν και δεν θα αποτελέσει την “καταληκτική” συνεδρίαση, θα είναι ένα “σημαντικό βήμα”.

“Είμαι πεπεισμένος ότι θα είναι μια σημαντική και θετική” συνεδρίαση για την Ελλάδα είπε ο επίτροπος Οικονομικών και τόνισε ότι “πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο”.

Με αυτόν τον τρόπο, ανέφερε, θα μπορέσει το Eurogroup να προχωρήσει σε μια “σοβαρή” συζήτηση για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και σε μια “εποικοδομητική” συζήτηση για τα μέτρα “αναδιάρθρωσης του χρέους”, συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων μέτρων και ενός “σχεδίου για τα μεσοπρόθεσμα” που αφορούν την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος.

“Οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει μεγαλύτερη σύγκλιση απόψεων” ανέφερε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως “απομένει ακόμα δουλειά να γίνει”. Ο Γάλλος επίτροπος αναφέρθηκε σε μια “δυναμική επιτυχίας” που υπάρχει αυτή τη στιγμή γύρω από την Ελλάδα, η οποία είναι εμφανής στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων για το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας ωστόσο πως “δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο τέλος του δρόμου”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!