Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μειώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο
[Capital]: Μειώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο

[Capital]: Μειώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε περαιτέρω το Νοέμβριο καθώς οι Βρετανοί έγιναν περισσότερο ανήσυχοι για την οικονομική τους κατάσταση και τις οικονομικές προοπτικές της χώρας για τους επόμενους μήνες.

Το βαρόμετρο για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, που διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών GfK για λογαριασμό της Κομισιόν, μειώθηκε κατά πέντε μονάδες το Νοέμβριο, μετά από την πτώση κατά δύο μονάδες τον προηγούμενο μήνα, και διαμορφώθηκε στις -8 μονάδες. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, δεν περίμεναν κάποια μεταβολή.

Η πτώση του Νοεμβρίου έφερε τον δείκτη πιο κοντά στο επίπεδο που είχε βρεθεί στον απόηχο του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Ο δείκτης κατέγραψε την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πολλών ετών μετά από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, αλλά η εμπιστοσύνη ανέκαμψε στη συνέχεια, φθάνοντας σε επίπεδο προ-δημοψηφίσματος τον Σεπτέμβριο.

Αλλά η διάθεση των Βρετανών “χάλασε” πάλι καθώς έγιναν πιο απαισιόδοξοι για την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας και αποκαρδιώθηκαν με την προσωπική οικονομική τους κατάσταση, ανέφεραν τα στοιχεία της GfK.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!