Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μήνυμα ΗΠΑ προς Ελλάδα: Οι μεταρρυθμίσεις το “κλειδί” για το χρέος
[Capital]: Μήνυμα ΗΠΑ προς Ελλάδα: Οι μεταρρυθμίσεις το “κλειδί” για το χρέος

[Capital]: Μήνυμα ΗΠΑ προς Ελλάδα: Οι μεταρρυθμίσεις το “κλειδί” για το χρέος

Μήνυμα προς την Ελλάδα για την ανάγκη εφαρμογής των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ξεκινήσουν ουσιαστικές συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, εστάλη από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα διά στόματος του Αμερικανού υφυπουργού Οικονομικών Nathan Sheets, ο οποίος και επεσήμανε πως έτσι ανοίγει, άλλωστε, ο δρόμος για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρίτο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Nathan Sheets επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στα απαιτούμενα βήματα για την αναμόρφωση της οικονομίας, προτού ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και προκειμένου να συνεχιστεί η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις “θα ανοίξουν την πόρτα για γενναίες συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Και όσο προχωρούν οι συγκεκριμένες συζητήσεις, “θα ανοίξει επίσης ο δρόμος για τη συμμετοχή του ΔΝΤ “. Όπως παρατήρησε, άλλωστε, ο ίδιος, η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αναγκαία, δεδομένου ότι το ΔΝΤ διαδραματίζει “χρήσιμο ρόλο”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!