Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κ. Μίχαλος: Τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών να εξυγιανθούν από εξωδικαστικό μηχανισμό
[Capital]: Κ. Μίχαλος: Τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών να εξυγιανθούν από εξωδικαστικό μηχανισμό

[Capital]: Κ. Μίχαλος: Τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών να εξυγιανθούν από εξωδικαστικό μηχανισμό

Να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, οι δομές που έχουν αναπτυχθεί από επιμελητήρια, όπως το Κέντρο Διαμεσολάβησης του ΕΒΕΑ, προκειμένου να εξυγιανθούν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, να απελευθερωθούν κεφάλαια και να υπάρξουν νέες χρηματοδοτήσεις στην αγορά, με κόστος βιώσιμο πρότεινε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος , επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά ήταν μια χρονιά σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους αριθμούς, η πραγματικότητα στην αγορά είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε:
- Οι διαγραφές επιχειρήσεων από το ΓΕΜΗ το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 αυξήθηκαν κατά 33,5% σε σχέση με πέρυσι.
- Συνολικά σχεδόν 25.000 έβαλαν λουκέτο, δηλαδή 6.000 περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν σε σχέση με το 2015.
- Αντίστοιχα μειώθηκαν κατά 10,4% και οι νέες εγγραφές.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανέφερε ότι στην αγορά επικρατεί ασφυξία εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας, καθώς ο επιχειρηματίας καλείται σήμερα να πληρώσει πάνω από το 50% των εσόδων του σε φόρους και εισφορές, ενώ από τον Ιανουάριο τίθενται σε ισχύ μια σειρά από νέα μέτρα, που ψηφίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!