Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Το Μέγαρο Μουσικής “βαρίδι” στον προϋπολογισμό
[Capital]: Το Μέγαρο Μουσικής “βαρίδι” στον προϋπολογισμό

[Capital]: Το Μέγαρο Μουσικής “βαρίδι” στον προϋπολογισμό

της Δήμητρας Καδδά
Υπερσυγκράτηση δαπανών κατά 6,1% το πρώτο τρίμηνο καταγράφουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τις δοσοληψίες των υπουργείων. Ωστόσο, υπάρχουν επτά υπουργεία/φορείς που ξεπέρασαν κατά 10% τον στόχο που είχε τεθεί. Οι αποκλίσεις σχετίζονται όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ με δαπάνες για το προσφυγικό, για το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, για επενδυτικά έργα, για επίδομα αλλοδαπής αλλά και λόγω της ανάληψης χρέους από 1-1-2017 δανείων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το Ελληνικό Δημόσιο.

Συνολικά, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2017 παρουσιάζονται μειωμένες κατά 678 εκατ. ευρώ ή 6,1% έναντι του στόχου (11.130 εκατ. ευρώ).

Το ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή του καταγράφει τους φορείς που “αποκλίνουν” και τις αιτίες που προκάλεσαν την αύξηση δαπανών πάνω από το 10% το πρώτο τρίμηνο του 2017. Αναλυτικά, οι υπερβάσεις άνω του 10% του στόχου εκτέλεσης δαπανών, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβολής των απλήρωτων υποχρεώσεων, είναι οι παρακάτω:

* ΦΟΡΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης). Η αύξηση των δαπανών σε σχέση με το στόχο κατά 0,2 εκατ. ευρώ ή 12,2% οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πραγματοποίηση επιπλέον δαπανών για την εκτέλεση του Π.Δ.Ε. σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!