Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μαρινόπουλος: Και τώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου
[Capital]: Μαρινόπουλος: Και τώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

[Capital]: Μαρινόπουλος: Και τώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:15

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Στα χέρια του Πρωτομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βρίσκεται πλέον η τύχη του σχεδίου εξυγίανσης των Μαρινόπουλος και των τριών με αυτή συγγενών εταιρειών, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, που έχει καταθέσει η Σκλαβενίτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η απόφαση του Δικαστηρίου να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία των αιτήσεων υπαγωγής στο 106 β&θ του πτωχευτικού κώδικα της Μαρινόπουλος και των τριών συγγενών με αυτή εταιρειών.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κλείνει ο φάκελος, ενώ τη Δευτέρα στο Ειρηνοδικείο θα κατατεθούν οι ένορκες βεβαιώσεις. Σήμερα Τετάρτη, παρεμβάσεις υπέρ των αιτήσεων εξυγίανσης κατέθεσαν εκτός από τις τράπεζες επιπλέον 30 επιχειρήσεις, ανεβάζοντας το ποσοστό των συναινούντων πιστωτών κοντά στο 80%. Κατά των αιτήσεων εξυγίανσης κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Γρηγόρης Σαράντης και Φλωρίδης, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, το Ταμείο των Νομικών αλλά και το Δημόσιο. Ωστόσο το Δημόσιο επικουρικά ζήτησε την τροποποίηση της συμφωνίας εξυγίανσης για εκείνα που αφορούν τους εγγυητές.

Πριν την ακροαματική διαδικασία των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν συζητήθηκε η αίτηση της εταιρείας Αρβανιτίδης για τη λύση της Μαρινόπουλος, επειδή η τελευταία δεν είχε υποβάλει τις οικονομικές της καταστάσεις για τρία συνεχή έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!