Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Μαρινόπουλος: Σήμερα η εκδίκαση της αίτησης εξυγίανσης
[Capital]: Μαρινόπουλος: Σήμερα η εκδίκαση της αίτησης εξυγίανσης

[Capital]: Μαρινόπουλος: Σήμερα η εκδίκαση της αίτησης εξυγίανσης

της Αλεξάνδρας Γκίτση
Λίγο μετά τις 9 το πρωί, στο κτήριο 6 αίθουσα 12 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, θα ξεκινήσει η εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής των Μαρινόπουλος , Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν στο άρθρο 106β&θ, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης που υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου με τη Σκλαβενίτης.

Οι συμφωνίες εξυγίανσης, είχαν συγκεντρώσει στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και κατατέθηκαν οι αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 106 β&θ, τη συναίνεση του 70,2% των πιστωτών της Μαρινόπουλος Γενική Εμπορίου, τη συναίνεση άνω του 90% των πιστωτών της Express M και της Ξυνός και τη συναίνεση άνω του 80% των πιστωτών της Πειραϊκόν. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το ποσοστό των συναινούντων πιστωτών στην εξυγίανση της Μαρινόπουλος ΓΕ να ξεπεράσει το 80%.

Εκτός από την απόφαση του δικαστηρίου η οποία πιθανολογείται ότι θα γνωστοποιηθεί έως τα τέλη του έτους, το deal διάσωσης της Μαρινόπουλος και των τριών με αυτή συγγενών εταιρειών από τη Σκλαβενίτης , αναμένει και το “πράσινο φως” από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το επιχειρηματικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα των προς εξυγίανση εταιρειών που έχει καταθέσει η Σκλαβενίτης και συμπεριλαμβάνεται στην 228 σελίδων Συμφωνία Εξυγίανσης-Μεταβίβασης αναφέρει πως οι 4 υπό εξυγίανση εταιρείες ήτοι Μαρινόπουλος, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν, θα ενοποιηθούν σε μία νομική οντότητα ενώ οι Κρόνος, Μαρκέτα Αρβανίτης και Παλαμάρης θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα ως ξεχωριστές εταιρείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!