Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Λιγότερους φόρους υπόσχεται ο Τσακαλώτος -πιέζει το ΔΝΤ
[Capital]: Λιγότερους φόρους υπόσχεται ο Τσακαλώτος -πιέζει το ΔΝΤ

[Capital]: Λιγότερους φόρους υπόσχεται ο Τσακαλώτος -πιέζει το ΔΝΤ

Της Μαρίας Νταλιάνη

Αγωνιώδη μηνύματα προς την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ώστε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς νέα μέτρα έστειλε από την Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος , ο οποίος την ίδια στιγμή “έκλεισε για άλλη μια φορά το μάτι” προς τους μικρομεσαίους και την μεσαία τάξη γενικότερα, υποσχόμενος μείωση φόρων…

Ακόμα, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως σύμφωνα με τις δικές του επαφές σε Ουάσιγκτον, Λονδίνο και Φρανκφούρτη, εάν η Ελλάδα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) και υπάρξει λύση για το χρέος “υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις”.

Η μείωση φόρων που υπόσχεται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, όπως στις ΗΠΑ, δηλαδή ανεργία και φτώχεια υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος , ενώ τόνισε πως στην Ελλάδα δέκα χρόνια πριν “οι πλούσιοι πλήρωναν φόρους σε εθελοντική βάση”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει τους “δυσανάλογους” φόρους στην μεσαία τάξη, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αλλάξει ο στόχος για το πλεόνασμα τα έτη 2018 και 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!