Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κρίσιμο στοίχημα για τράπεζες-οικονομία η επιτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού
[Capital]: Κρίσιμο στοίχημα για τράπεζες-οικονομία η επιτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού

[Capital]: Κρίσιμο στοίχημα για τράπεζες-οικονομία η επιτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού

της Νένας Μαλλιάρα

Μέγα στοίχημα για τράπεζες και επιχειρήσεις θα αποτελέσει η επιτυχία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, κρίνοντας ακόμα και τη δυναμική επιστροφής της Οικονομίας σε ανάκαμψη.

Όπως επισημαίνουν τραπεζίτες στο Capital.gr, εάν ο μηχανισμός του εξωδικαστικού συμβιβασμού δεν λειτουργήσει σε όλα του τα στάδια, είναι δεδομένο ότι θα μειωθεί περαιτέρω η αξία των ενεχύρων των δανείων, με αποτέλεσμα χαμηλότερες αξίες μεταβίβασης των δανείων και λιγότερα έσοδα από τη διαχείρισή τους. Κάτι τέτοιο δεν θα έχει επίπτωση μόνο στις τράπεζες , αλλά και στις ίδιες τις επιχειρήσεις και ευρύτερα στην Οικονομία που θα αργήσει να λάβει τις γενναίες εισροές νέων κεφαλαίων που απαιτούνται για την αναδιάρθρωσή της, την κάλυψη του τεράστιου επενδυτικού κενού που την ταλανίζει και εν τέλει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μπαίνει αύριο στην τελική συζήτηση με τους “Θεσμούς” προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η διάσωση της υπερχρεωμένης επιχείρησης με αναδιάρθρωση του δανεισμού της, θα είναι αποκλειστικά πρωτοβουλία της ίδιας της επιχείρησης, ενώ οι τράπεζες θα έχουν την πλήρη ελευθερία και ευθύνη των χειρισμών σε κάθε περίπτωση διάσωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!