Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κρίσιμη ημέρα αύριο στη Φρανκφούρτη για το QE και για το ελληνικό χρέος
[Capital]: Κρίσιμη ημέρα αύριο στη Φρανκφούρτη για το QE και για το ελληνικό χρέος

[Capital]: Κρίσιμη ημέρα αύριο στη Φρανκφούρτη για το QE και για το ελληνικό χρέος

Του Γ. Αγγέλη

Οι πρώτες σκέψεις για τη στροφή ή όχι της πολιτικής της ΕΚΤ μετά το Μάρτιο, θα κατατεθούν την Πέμπτη στο ΔΣ της τράπεζας. Η “κατεύθυνση” που θα έχουν αυτές οι σκέψεις θα ανοίξει ή θα κλείσει το “παράθυρο” για τις προσδοκίες ένταξης των ελληνικών ομολόγων (μετά το τέλος της αξιολόγησης) στο QE.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής δεν αφήνουν περιθώρια για ενα ξεκάθαρο τοπίο.

Στο ΔΣ της ΕΚΤ ο Μ. Ντράγκι δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του αλλά ορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες στο Συμβούλιο, ειδικά των κεντροευρωπαϊκών χωρών έχουν αρχίσει να μιλάνε για το πόσο τα αρνητικά επιτόκια και το QE έχουν αρχίσει να αποτελούν σημείο έντονης τριβής στην διοίκηση της τράπεζας.

Μια ομάδα εξ αυτών, μάλιστα, επιμένει οτι η ΕΚΤ πρέπει να προειδοποιήσει τις αγορές για τον προβληματισμό αυτό, έτσι ώστε όταν έρθει η ωρα να πάρει και η ΕΚΤ τον δρόμο της Fed, να αρχίσει δηλαδή το σταδιακό περιορισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων (tapering), αυτές να είναι ήδη προειδοποιημένες…

Παρ’ όλα αυτά η πλειονότητα των κεντρικών τραπεζιτών σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό εμφανίζεται σταθερά υπέρ της συνέχισης του προγράμματος και για μετά το Μάρτιο τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!