Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κοντά σε χαμηλό έτους ο χρυσός
[Capital]: Κοντά σε χαμηλό έτους ο χρυσός

[Capital]: Κοντά σε χαμηλό έτους ο χρυσός

Υποχώρησε για δεύτερη συναπτή συνεδρίαση η τιμή του χρυσού, μολονότι στη διάρκεια των συναλλαγών έδειξε μικρά σημάδια ανάκαμψης, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει κοντά στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και έναν χρόνο.

Τα μακροοικονομικά δεδομένα στις ΗΠΑ ενίσχυσαν την πεποίθηση των επενδυτών για υψηλότερα επιτόκια τους ερχόμενους μήνες, γεγονός που ενίσχυσε το δολάριο και συνακόλουθα πίεσε τις τιμές του χρυσού.

Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου σημείωσε πτώση κατά 1,50 δοάρια (-0.1%), κλείνοντας στα 1,239,70 ανά ουγγιά. Πρόκειται για το χαμηλότερη τιμή από τις 17 Ιουλίου 2017. Την περασμένη εβδομάδα, η συνολική πτώση έφτασε το 1,2%.

Το ισχυρότερο δολάριο, όχι μόνο λόγω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed, αλλά και λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα διαμόρφωσης της τιμής του χρυσού, καθώς κάνει τα εμπορεύματα που είναι συνδεδεμένα με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, ακριβότερα για τους επενδυτές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

“Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων μικρής διάρκειας πίεσε επίσης το κίτρινο μέταλλο”, τόνισε ο Tyler Richey της Sevens Report.

Η απόδοση του διετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε τη Δευτέρα άνοδο 2,5 μονάδων βάσης στο 2,599%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πιέσεις στον χρυσό αναμένεται να διατηρηθούν, καθώς τελευταία φαίνεται να έχει χάσει τον ρόλο του ως καταφύγιο σε περιόδους αναταραχής στις διεθνείς αγορές , δυσκολεύοντας τους ειδικούς στις προβλέψεις για την πορεία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!