Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κλειστές οι περισσότερες αγορές στην Ασία, κέρδη για Ιαπωνία και Αυστραλία
[Capital]: Κλειστές οι περισσότερες αγορές στην Ασία, κέρδη για Ιαπωνία και Αυστραλία

[Capital]: Κλειστές οι περισσότερες αγορές στην Ασία, κέρδη για Ιαπωνία και Αυστραλία

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές λόγω αργίας, με τα λίγα χρηματιστήρια όπου πραγματοποιήθηκαν κανονικά οι συναλλαγές να καταγράφουν κέρδη στον απόηχο των ενθαρρυντικών στοιχείων της Τράπεζας της Ιαπωνίας για την οικονομία της χώρας.

Ειδικότερα, στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0.20% στον απόηχο της έκθεσής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Tankan) που έδειξε πως η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ανάμεσα στους μεγαλύτερους μεταποιητικές στην χώρα βελτιώθηκε το τελευταίο τρίμηνο. Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 22 μονάδες τον Σεπτέμβριο έναντι 17 μονάδων που ήταν τον Ιούνιο.

Με κέρδη 0.84% έκλεισε και ο ASX 200 στην Αυστραλία λαμβάνοντας ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές που σημείωσαν εντυπωσιακές επιδόσεις σήμερα με κέρδη πάνω από 1%.
΄
Στην Ταϊλάνδη ο SET Index κινείται ανοδικά κατά 0.64%, αιωρούμενος πάνω από υψηλά από το 1993.

Οι αγορές στην Κίνα είναι κλειστές λόγω εθνικής αργίας, ενώ κλειστό είναι και το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας λόγω της καθορισμένης “προσωρινής αργίας”¨. Αργία σήμερα και για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ινδίας.

Σημειώνεται πως οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν σε θετικό έδαφος την Παρασκευή πετυχαίνοντας παράλληλα ισχυρές επιδόσεις για το σύνολο του Σεπτεμβρίου (Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,1%, ο S&P 500 κατά 1,9% και ο Nasdaq κατά 1,1%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!