Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κυοφορούνται εξελίξεις στις συνεταιριστικές τράπεζες
[Capital]: Κυοφορούνται εξελίξεις στις συνεταιριστικές τράπεζες

[Capital]: Κυοφορούνται εξελίξεις στις συνεταιριστικές τράπεζες

Της Νένας Μαλλιάρα

Εξελίξεις που βγάζουν εκτός το σενάριο των συγχωνεύσεων και αντιθέτως προάγουν την αυτόνομη και ενισχυμένη παρουσία των συνεταιριστικών τραπεζών, δρομολογούνται αθόρυβα το τελευταίο διάστημα.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών φαίνεται ότι δεν έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβριο, “παραπλεύρως” με την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, αλλά αντιθέτως η τότε διαδικασία αποτέλεσε την αρχή για μία εις βάθος ανάλυση των κεφαλαιακών αναγκών των συνεταιριστικών τραπεζών προκειμένου αυτές να διαδραματίσουν έναν ουσιαστικότερο ρόλο στη χρηματοδότηση της Οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι στα μέσα Δεκεμβρίου, η ΤτΕ θα κοινοποιήσει στις συνεταιριστικές τράπεζες πιθανές νέες κεφαλαιακές ανάγκες. Οι τελευταίες εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερες από τα υπόλοιπα κεφαλαίων που μένουν ανοιχτά προς κάλυψη από τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των συνεταιριστικών τραπεζών αναμένεται να κλείσει οριστικά μέχρι τον Ιούνιο του 2017, με το διάστημα από τώρα μέχρι τότε να επιφυλάσσει συνεργασίες με ευρωπαϊκές συνεταιριστικές τράπεζες , ενδεχομένως και άμεσα, αλλά πιθανότατα και με funds με “όχημα” τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων.

Σημειώνεται ότι στο προ ημερών σχέδιο του μνημονίου αναφορικά με τις δράσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αναφέρεται ότι η ΤτΕ θα απαιτήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης για τις μη συστημικές τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!