Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
4 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
2 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κοινό μέτωπο κατασκευαστικών φορέων για την ανάκαμψη του κλάδου
[Capital]: Κοινό μέτωπο κατασκευαστικών φορέων για την ανάκαμψη του κλάδου

[Capital]: Κοινό μέτωπο κατασκευαστικών φορέων για την ανάκαμψη του κλάδου

Μνημόνιο συναντίληψης υπέγραψαν, χθες, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων της τεχνικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας και της δημόσιας διοίκησης, ο Γεώργιος Βλάχος, Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ ), ο Κωνσταντίνος Καλέργης, Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών-Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ), και ο Γεώργιος Συριανός, Πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, “αναγνωρίζοντας την πολυεπίπεδη κρίση που βιώνουν ο κλάδος των υποδομών – κατασκευών και οι βασικοί του πυλώνες που είναι οι μελετητικές και οι κατασκευαστικές επιχειρήσεις” με το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας, επιδιώκεται η από κοινού κατάστρωση, προώθηση και υλοποίηση ενός σχεδίου δράσεων και πρωτοβουλιών για την εξυγίανση, την ανάκαμψη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Έτσι, το μνημόνιο συναντίληψης, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:

- Την άμεση προετοιμασία και σύνταξη τροποποιητικών και συμπληρωματικών διατάξεων του θεσμικού πλαισίου περί δημοσίων συμβάσεων (Ν. 4412/16, κ.λπ,) και την προώθηση αυτών στην Κυβέρνηση, στα δημοκρατικά κόμματα του Κοινοβουλίου και στις Ανεξάρτητες Αρχές, με σκοπό την άμβλυνση/επίλυση σημαντικών προβλημάτων στις διαδικασίες ανάθεσης (βλ. περιοριστικές και καταχρηστικές απαιτήσεις, ανεξέλεγκτες εκπτώσεις, κ.λπ.), εκτέλεσης και διαχείρισης δημοσίων συμβάσεων μελετών και έργων που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια (θέματα διαφάνειας, ισότιμου και υγιούς ανταγωνισμού), καθώς και της νομοθεσίας ωρίμανσης και αδειοδότησης των έργων, στο πλαίσιο και των σχετικών προτάσεων των Φορέων μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!