Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κίνα: Σε χαμηλό 21 μηνών η αύξηση του PMI υπηρεσιών
[Capital]: Κίνα: Σε χαμηλό 21 μηνών η αύξηση του PMI υπηρεσιών

[Capital]: Κίνα: Σε χαμηλό 21 μηνών η αύξηση του PMI υπηρεσιών

Απότομο φρένο πάτησε τον Σεπτέμβριο η ανάπτυξη της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιδιωτικής Caixin Media και τη Markit, σε αντίθεση με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν επιτάχυνση της δραστηριότητας στον εν λόγω κλάδο.

Ειδικότερα, ο Ο ΡΜΙ υπηρεσιών της Caixin διαμορφώθηκε στις 50,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 52,7 μονάδες τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Caixin Media και τη Markit. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 21 μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγέθη άνω των 50 μονάδων σηματοδοτούν επέκταση της δραστηριότητας του κλάδου, ενώ μεγέθη κάτω από 50 μονάδες δείχνουν συρρίκνωση.

Σημειώνεται πως τα κυβερνητικά στοιχεία για την δραστηριότητα του μη μεταποιητικού PMI, έδειξαν πως ο εν λόγω δείκτης αυξήθηκε στις 55.4 μονάδες τον Σεπτέμβριο από τις 53.4 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ, ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε επίσης σε χαμηλότερα επίπεδα τον Σεπτέμβριο, αφού υποχώρησε στις 51,4 μονάδες από τις 52.4 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο.

Το δολάριο Αυστραλίας, που είναι ευαίσθητο στις μεταβολές του κινεζικού PMI, κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα μετά τα στοιχεία στα 0,7763 δολάρια ΗΠΑ έναντι 0.7776 δολαρίων που ήταν πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!