Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κυκλωτικές πιέσεις για νομοθέτηση αφορολόγητου – συντάξεων… τώρα
[Capital]: Κυκλωτικές πιέσεις για νομοθέτηση αφορολόγητου – συντάξεων… τώρα

[Capital]: Κυκλωτικές πιέσεις για νομοθέτηση αφορολόγητου – συντάξεων… τώρα

Της Δήμητρας Καδδά

Τρία εικοσιτετράωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, ο “πήχης” προσδοκιών για μία πρώτη πολιτική συμφωνία παραμένει χαμηλός με το χρονοδιάγραμμα πλέον να εκτείνεται ξεκάθαρα προς τον Μάρτιο, αλλά και προς τους επόμενους μήνες μέχρι τον Ιούνιο. Και τούτο προκειμένου η πρώτη αυτή συμφωνία να οριστικοποιηθεί, μαζί με το Μνημόνιο για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενημερώνοντας χθες για τη σύνοδο της Δευτέρας, έκανε σαφές ότι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί στην (σύντομη όπως εκτίμησε) συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, είναι να υπάρξει αυτή η πρώτη συμφωνία. Θα “ξεκλειδώσει”, εξήγησε, για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο, την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.

Ωστόσο διευκρίνισε για να συμβεί αυτό θα πρέπει η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου (σ.σ. ο οποίος από χθες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη παρακολουθώντας μάλιστα και αγώνα ποδοσφαίρου, ενώ σήμερα θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς/κυβερνητικές αρχές) να δεσμευθεί ότι θα νομοθετήσει.. τώρα. Δηλαδή ότι δέχεται να νομοθετήσει εκ των προτέρων τα μέτρα που θα ισχύουν από το 2018 και μετά για να κλείσουν το δημοσιονομικό κενό που “βλέπει” η Κομισιόν (έως 300 εκατ ευρώ για το 2018 ) αλλά και το χάσμα προβλέψεων ανάμεσα στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ.

Το μόνο που χρειάζεται να συμφωνηθεί τη Δευτέρα είναι η αποδοχή της Ελλάδας για την εκ των προτέρων νομοθέτηση και όχι το περιεχόμενό τους ούτε το ύψος τους διευκρίνισε η ίδια πηγή…

Συντάξεις – αφορολόγητο
Πάντως, έχει γίνει κάτι παραπάνω από σαφές τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το πρώτο μέτρο που ζητούν οι θεσμοί για το νέο “κόφτη” είναι οι νέες παρεμβάσεις στις συντάξεις και το δεύτερο βασικότερο το αφορολόγητο (το οποίο μάλιστα δημιούργησε μία κυβερνητική σύγχυση χθες μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού ΥΠΟΙΚ περί των μειώσεων συντελεστών και άλλων “ανταλλαγμάτων” με τα οποία επιχειρείται να συνδυαστεί….).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!