Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κέρδη άνω του 1% για τον Nikkei
[Capital]: Κέρδη άνω του 1% για τον Nikkei

[Capital]: Κέρδη άνω του 1% για τον Nikkei

Με ισχυρά κέρδη που ξεπέρασαν το 1% έκλεισε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, μπαίνοντας με… το δεξί στον τελευταίο μήνα του έτους. Η ιστορική συμφωνία των μεγάλων “παικτών” της αγοράς πετρελαίου να μειώσουν την παραγωγή σε συνδυασμό με τα ενθαρρυντικά μάκρο στην ευρύτερη περιοχή συνέβαλαν στην ενίσχυση της επενδυτικής διάθεσης.

Ειδικότερα, ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,12% στις 18.513 μονάδες με τον ενεργειακό κλάδο να ηγείται της ανόδου. Η Japan Petroleum Exploration σημείωσε άλμα 12,2%, ενώ η αποδυνάμωση του γεν ενισχύει περαιτέρω την επενδυτική διάθεση καθώς επηρεάζει θετικά τις εξαγωγικές εταιρείες.

Με εντυπωσιακά κέρδη 1,1% έκλεισε και ο ASX 200 στην Αυστραλία με τον ενεργειακό υποδείκτη να σημειώνει άλμα 7,21%, παρά την βουτιά 4% της επενδυτικής εμπιστοσύνης το γ’ τρίμηνο του έτους.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,64%, ενώ ο Shenzhen σημειώνει κέρδη 0,3%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα καταγράφει κέρδη 0,17%.

Στα μάκρο της ημέρας, άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο ΡΜΙ υπηρεσιών στην Κίνα το Νοέμβριο.

Ειδικότερα, διαμορφώθηκε στις 54,7 μονάδες το Νοέμβριο από τις 54 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία. Ο υποδείκτης για τις υπηρεσίες σημείωσε άνοδο στις 53,7 από τις 52,6 μονάδες τον Οκτώβριο, αν και ο υποδείκτης για τις κατασκευές αυξήθηκε στις 60,4 μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!