Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις κρίνουν τη συμφωνία στο εργασιακό
[Capital]: Κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις κρίνουν τη συμφωνία στο εργασιακό

[Capital]: Κατώτατος μισθός, συλλογικές συμβάσεις κρίνουν τη συμφωνία στο εργασιακό

Toυ Δημήτρη Κατσαγάνη
Χαμένη στη… μετάφραση των μηνυμάτων του Μοσχοβισί βρίσκεται η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου .

Και αυτό γιατί ο Γάλλος Κοινοτικός Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων από τη μία τάχθηκε υπέρ του “Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κεκτημένου” σε σχέση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και από την άλλη δεν θέλει να βγάλει το ΔΝΤ (το οποίο αντιστρατεύεται την εφαρμογή του “κεκτημένου” αυτού, αν μη τι άλλο, στην Ελλάδα) εκτός διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος σε ό,τι αφορά το νέο Εργασιακό.

Ως ενδεχόμενο “συμβιβασμού” των δύο “άκρων”, δηλαδή του ΔΝΤ που θέλει διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις (σ.σ. καθορισμός του κατώτατου μισθού από το κράτος, υπερίσχυση επιχειρησιακών έναντι κλαδικών συμβάσεων) από τη μια μεριά και της κυβέρνησης που θέλει κατάργηση του από την άλλη, παραμένει η θέσπιση των όποιων αλλαγών το Σεπτέμβριο του 2017 αντί για τον ερχόμενο μήνα.
Στις Βρυξέλλες η Αχτσιόγλου σήμερα και αύριο
Το διφορούμενο μήνυμα που άφησε ο Μοσχοβισί στην κυβέρνηση πριν φύγει χθες από την Αθήνα, ίσως έχει την ευκαιρία να αποκρυπτογραφήσει η Ε. Αχτσιόγλου σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, αν και σύμφωνα με το πρόγραμμα των επαφών της που ανακοινώθηκε, δεν υπάρχει κάποια συνάντηση με στελέχη της Κομισιόν παρά μόνο με Γερμανούς, κυρίως, Ευρωβουλευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!