Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Φ. Καραβίας: Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη
[Capital]: Φ. Καραβίας: Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη

[Capital]: Φ. Καραβίας: Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη

Τις προϋποθέσεις που θέτουν σε ρεαλιστική βάση το στόχο της επιστροφής της οικονομίας σε τροχιά βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάκαμψης περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας κατά την τοποθέτησή του στην τελετή βράβευσης GrowthAwards που διοργανώνουν από κοινού η GrantThornton και η Eurobank.

Ως πρώτη προϋπόθεση όρισε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης που θα ανοίξει το δρόμο για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Αυτή με τη σειρά της θα στείλει μήνυμα σταθεροποίησης προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, επιτρέποντας στη χώρα να επιστρέψει σταδιακά στις διεθνείς αγορές κατά το 2ο εξάμηνο του 2017.

Δεύτερο απαραίτητο βήμα είναι η μετατόπιση σε μια πιο αναπτυξιακή κατεύθυνση που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον περιορισμό του φορολογικού βάρους, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και την υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Η τρίτη προϋπόθεση αφορά τις τράπεζες και την αποφασιστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

“Η εκπλήρωση των τριών προϋποθέσεων θα επιτρέψει στη χώρα πέρα από την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017 να αντιμετωπίσει από πλεονεκτικότερη θέση τις προκλήσεις του 2018″, σημείωσε ο κ. Καραβίας.

Αναλυτικά, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

“Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στα Growth Awards που αναλάβαμε από κοινού η Grant Thornton και η Eurobank και πριν από όλα να ευχαριστήσω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μας κάνουν να βρίσκονται απόψε σε αυτή την αίθουσα και να χαιρετίσουν την εκδήλωσή μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!