Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: “Καμπάνακι” για τουρισμό, εξαγωγές -ανησυχία για Ν. Κατσέλη και προαπαιτούμενα
[Capital]: “Καμπάνακι” για τουρισμό, εξαγωγές -ανησυχία για Ν. Κατσέλη και προαπαιτούμενα

[Capital]: “Καμπάνακι” για τουρισμό, εξαγωγές -ανησυχία για Ν. Κατσέλη και προαπαιτούμενα

Οι διαφωνίες για τον διάδοχο του νόμου Κατσέλη συνεχίζονται στις εξ αποστάσεως διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους θεσμούς. Αλλά και ο μέχρι στιγμής “απολογισμός” για την πορεία υλοποίησης των υπολοίπων προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ακόμα δεν έχει φτάσει η κυβέρνηση στο επιθυμητό σημείο.

Η κατάσταση αποτυπώνεται σε ένα βαθμό στις επίσημες χθεσινές δηλώσεις και παρατηρήσεις των δανειστών όπως αυτές ξεδιπλώθηκαν και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκρουσε τον κώδωνα για τις τράπεζες χθες μέσω του εκπροσώπου του, ενώ η προειδοποίηση ότι η διασφάλιση της ανάπτυξης και της ανάκαμψης περνά μέσα από την πιστή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ήταν σαφής στην έκθεση της Κομισιόν για τις χειμερινές εκτιμήσεις.
Τα πορίσματα
Και οι 2 θεσμοί γράφουν ήδη τα πορίσματά τους για την Ελλάδα. Από πλευράς Κομισιόν, οι 2 εκθέσεις προγραμματίζεται να ανακοινωθούν στις 27 Φεβρουαρίου. Όσο για τις τελικές απαντήσεις της Ελληνικής πλευράς και για τις τράπεζες αλλά και για τα υπόλοιπα μέτωπα αναμένονται στις έδρες των δανειστών (σ.σ. αφού το χρονικό τελεσίγραφο που έχει τεθεί λήγει περί τις 15/2).

Έως τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή – αλλά και οι θεσμοί γενικότερα – δείχνουν ότι δεν θέλουν να σηκώσουν ιδιαίτερα τους τόνους , εξηγούν αρμόδιες πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!