Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του ευρώ
[Capital]: Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του ευρώ

[Capital]: Σε ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του ευρώ

Η τουρκική λίρα συνεχίζει και σήμερα την οδό της κατάρρευσης “χτυπώντας” νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ με την ισοτιμία ευρώ/τουρκικής λίρας να διαμορφώνεται στο 4,60226 , ενώ έναντι του δολαρίου βρίσκεται μία ανάσα από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ που άγγιξε τον Ιανουάριο.

Το τουρκικό νόμισμα έχει υποστεί διαρκείς και έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες ύστερα από τις διπλωματικές διαμάχες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιδείνωση της οικονομικής θέσης της χώρας.

Ο τουρκικός προϋπολογισμός παρουσίασε έλλειμμα 3,3 δισεκατομμυρίων λιρών τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με 104 εκατομμύρια λίρες την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το Σεπτέμβριο διευρύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.

“Εξακολουθούμε να βλέπουμε τη λίρα ως ένα χαμένο νόμισμα μακροπρόθεσμα”, σημειώνει ο Cristian Maggio, επικεφαλής της στρατηγικής αναδυόμενων αγορών στην TD Securities. “Αναμένω ότι η τουρκική λίρα θα είναι φτηνή αν συνεχίσει την βουτιά, αλλά δεν θα αποτελέσει ευκαιρία καθώς δεν στηρίζεται από τα θεμελιώδη μεγέθη της τουρκικής οικονομίας μακροπρόθεσμα”, όπως προσθέτει.

Το μέσο spread των αποδόσεων των τουρκικών κρατικών ομολόγων έναντι των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στον δείκτη της JPMorgan (EMBI Global Diversified ) έχει διευρυνθεί στις 330 μ.β, έχοντας αυξηθεί κατά 23 μ.β από τις αρχές Νοεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!