Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Σε ιστορικό χαμηλό παρέμεινε η ανεργία στη Γερμανία το Νοέμβριο
[Capital]: Σε ιστορικό χαμηλό παρέμεινε η ανεργία στη Γερμανία το Νοέμβριο

[Capital]: Σε ιστορικό χαμηλό παρέμεινε η ανεργία στη Γερμανία το Νοέμβριο

Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν περαιτέρω το Νοέμβριο και η ανεργία παρέμεινε σε ιστορικό χαμηλό, παγιώνοντας την θέση της Γερμανίας ως την ισχυρότερη αγορά εργασίας της ευρωζώνης.

Τα επιδόματα ανεργίας το Νοέμβριο μειώθηκαν κατά 5.000 σε σχέση με τον Οκτώβριο, προσαρμοσμένα για εποχικές μεταβολές, καλύπτοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

“Η αγορά εργασίας έχει αναπτυχθεί σχετικά θετικά” καθώς η ζήτηση για εργασία παραμένει υψηλή, τόνισε ο Frank-Juergen Weise, επικεφαλής της υπηρεσίας εργασίας ΒΑ. “Η δημιουργία θέσεων εργασίας ωστόσο έχει αρχίσει να κλονίζεται το τελευταίο διάστημα”, πρόσθεσε.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στο μεταξύ, διαμορφώθηκε στο 6%, αμετάβλητο σε σχέση με τον Οκτώβριο και το χαμηλότερο από την έναρξη ανακοίνωσης των στοιχείων, τον Ιανουάριο του 1992, μετά την επανένωση της Γερμανίας .

Αλλά οι οικονομολόγοι προειδοποιούν πως η εισροή ρεκόρ μεταναστών θα πλήξει τελικά τα αστρονομικά στατιστικά στοιχεία ανεργίας της Γερμανίας, καθώς χρειάζεται χρόνος για να αφομοιωθούν οι νέες αφίξεις στην αγορά εργασίας.

Συνολικά 2,532 εκατ. άνθρωποι καταγράφθηκαν ως άνεργοι το Νοέμβριο, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 1991.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!