Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Σε υψηλό 3,5 ετών ο πληθωρισμός στην Βρετανία, άγγιξε το 2,3%
[Capital]: Σε υψηλό 3,5 ετών ο πληθωρισμός στην Βρετανία, άγγιξε το 2,3%

[Capital]: Σε υψηλό 3,5 ετών ο πληθωρισμός στην Βρετανία, άγγιξε το 2,3%

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 3,5 ετών περίπου αυξήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Μ. Βρετανία τον Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της υποτίμησης της στερλίνας στον απόηχο της συζήτησης για Brexit, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ONS, ο πληθωρισμός στην Βρετανία ενισχύθηκε στο 2,3% τον Φεβρουάριο έναντι του 1,8% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Ήταν ο ταχύτερος ρυθμός αύξησης των τιμών από τον Σεπτέμβριο του 2013 και η πρώτη φορά που ο πληθωρισμός ξεπέρασε τον στόχο του 2% της BoE από τον Νοέμβριο εκείνου του έτους.

Η αύξηση του πληθωρισμού υποκινήθηκε κυρίως από την αύξηση των τιμών στα τρόφιμα και τις μεταφορές. Αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν στο 2,1% τον προηγούμενο μήνα.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, η αύξηση του πληθωρισμού θέτει κινδύνους στην οικονομία της Βρετανίας η οποία μόλις χθες ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη των διαδικασιών του Brexit στις 29 Μαρτίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!