Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΗΠΑ: Πρόστιμο $38 εκατ. στη Deutsche Bank για τη χειραγώγηση των τιμών του ασημιού
[Capital]: ΗΠΑ: Πρόστιμο $38 εκατ. στη Deutsche Bank για τη χειραγώγηση των τιμών του ασημιού

[Capital]: ΗΠΑ: Πρόστιμο $38 εκατ. στη Deutsche Bank για τη χειραγώγηση των τιμών του ασημιού

Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει 38 εκατ. δολάρια για τη διευθέτηση δικαστικής διαφοράς με τις ΗΠΑ με βάση την οποία η τράπεζα κατηγορείται ότι συνωμότησε με άλλες για τη χειραγώγηση των τιμών του ασημιού σε βάρος των επενδυτών, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες.

Όπως αναφέρει το Reuters, o διακανονισμός, που αποκαλύφθηκε στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, εντάσσεται στο πλαίσιο μίας εκ των πολλών αγωγών στις οποίες επενδυτές κατηγορούν την τράπεζα για συνωμοσία προκειμένου να χειραγωγήσει τα επιτόκια και τις τιμές στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις αγορές εμπορευμάτων.

Ο διακανονισμός αναμενόταν από τον Απρίλιο, αν και οι όροι δεν είχαν ακόμη αποκαλυφθεί. Στα δικαστικά έγγραφα, οι δικηγόροι των επενδυτών αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι πιθανό να “σπάσει τον πάγο” κάτι που θα εξυπηρετήσει ως καταλύτης για τις διευθετήσεις άλλων τραπεζών.

Στην προσφυγή τους οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι η Deutsche Bank , η HSBC Holdings Plc και η Bank of Nova Scotia (ScotiaBank) χειραγώγησαν τις τιμές του ασημιού μέσω μίας μυστικής ημερήσιας συνεδρίασής τους, επονομαζόμενη “Silver Fix” και κατηγορούν την UBS AG ότι εκμεταλλεύθηκε αυτόν τον καθορισμό τιμής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!